Poradna Elektrická topidla


Autor: | Vloženo: 14.07.2016 000 22:10 | Témata: Poradna Elektrická topidla

Topení do dětského pokoje 12 m2

Máme místnost oddělenou sádrokartonovou příčkou, kde není topení. Rozměr místnosti je 12 m2, objem 29 m3, má eurookna, ze všech stran vytápěné místnosti, vedlejší místnost vytápěna plynovými kamnami. Uvažuji o topení přímotopem, krbovými kamny nebo infračerveným vytápěním. Jaký typ zvolit? Který místnost dostatečně vytopí a zároveň bude ekonomický? Děkuji za odpověď.

  • 15. července 2016 - Oficiální zástupce obchodu ekotermpraha.cz

    Krbová kamna rozhodně nedoporučuji. Jednak kvůli bezpečnosti dětí, pak pro nemožnost dostatečné regulace topení. Při topení by bylo v tak malém prostoru jako je 12m2 strašné horko.
    Infra topení je na principu slunečního záření, tak že je třeba infra panel umístit na volnou stěnu tak, aby se infračervené vlnění mohlo volně šířit do celého prostoru. Což bývá v dětských pokojích dost obtížné. Kde bude stín, tam bude zima.
    Přímotopný panel je nejjednoduší řešení. Je možné jej umístit pod každé okno. Je stím spojena vyšší údržba ( výření a přepalování prachu ).

    Nejlepší řešení do dětského pokuje je podlahové topení. Mám zkušenost od svých dětí. :-) Pokud máte zájem o konzultaci zdarma, kontaktujte mne. Jakub Křeček, EKOTERM, 732769017, [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (2)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.